KIRŞEHİR / AKÇAKENT - Akçakent Çok Programlı Anadolu Lisesi

Akçakent Çok Programlı Anadolu Lisesi

Akçakent KIRŞEHİR
Vizyon
Bilimi ve teknolojiyi rehber olarak alan, Bilimsel ve teknik esaslara ve yeniliklere açık ve bunların gereğine inanmış, Ülkemizin içinde bulunduğu şartları ve ihtiyaçları bilen, Çevre ve ülke ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak buna uygun çalışan ve düşünen, Çağa uygun metotlarla çalışan, çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen ve kendini yenileyen, Her türlü değişime ayak uydurabilen, Ülkemizin, ulusumuzun çıkarlarını kendi çıkarlarından önde tutmayı ilke edinen, Zamana karşı yarışan, dinamik, aktif, araştırmacı, müteşebbis kimlik taşıyan, Bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir biçimde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip olan, Hür düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı olan, Topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı, verimli özellikleri taşıyan, Maddî ve Mânevî bakımdan donatılmış, milli, ahlâkî, insanî, kültürel değerlerini benimseyen bireyler yetiştirmek.
Misyon
İlgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, öz güvenli olmalarını, kendi yetenek ve becerilerinin farkında olup, bunu değerlendirebilmelerini, kendi içinde ve başkalarıyla ilişkilerde dengeli olabilmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, objektif olmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, üretici, müteşebbis, yaratıcı, mücadeleci, girişimci bireyler olabilmelerini, saygı ve sevgi çerçevesi içinde düşüncelerini paylaşabilmelerini, alternatif düşüncelere saygılı olabilmelerini, çağın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kendine ve toplumuna yararlı olabilecek beceriler ve alışkanlıklar kazanmalarını, bilgilerini hayata geçirebilecek pratik kullanım yöntemleri edinmelerini, birlikte iş görebilme alışkanlığı kazanmalarını, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak hayata hazırlanmalarını,akılcı ve laik davranışlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
ÖĞRENCİ BAŞARISI: 2008-2009 SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 37 YERLEŞEN ÖĞRENCİ 8 BAŞARI YÜZDESİ %19 2009-2010 SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 31 YERLEŞEN ÖĞRENCİ 3 BAŞARI YÜZDESİ %10 2010-2011 SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 41 YERLEŞEN ÖĞRENCİ 10 BAŞARI YÜZDESİ %24 2011-2012 SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 40 YERLEŞEN ÖĞRENCİ 12 BAŞARI YÜZDESİ %31 2012-2013 SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 37 YERLEŞEN ÖĞRENCİ 13 BAŞARI YÜZDESİ %35
Rehber Öğretmen :
Derslik :16<
Müzik Sınıfı :
Resim Sınıfı :
Öğretim Şekli :tam gün
10:45 17:00
kalorifer
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
0 - Lojman Mevcut Değil.
İl merkezine memur ve öğretmen servisleri vardır.
Yerleşim Yeri
Akçakent İlçesinin Yüzölçümü 459 Km2 dir. İlçemiz il merkezine 65 km.dir. İlçe Kırşehir ilinin en dağlık kısmında yer almaktadır. Rakımı 1410 metredir. Arazimizin 9.618 hektarı ormanlarla kaplıdır. Ekilebilir arazi toplamı 18.418 ha. dır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu